Jenny Borduin-Weisenbach

Geboren op 20 mei 1949
Woonplaats Leeuwarden

Vanaf 1979 ben ik ruim dertig jaar werkzaam geweest als adem- en ontspanningstherapeut in het MCL en GGZ te Leeuwarden. In deze periode heb ik gewerkt op de afdelingen psychologie en psychiatrie. Mijn interesse lag bij de psychiatrische problematiek; depressies, angst/paniek, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek.

Aanvankelijk ben ik in 1986 aan de drie jarige Leergang Adem- en Ontspanningstherapie bij Jan van Dixhoorn begonnen om de mensen met ademproblemen beter de kunnen behandelen. Gaandeweg raakte ik er steeds meer van doordrongen dat het op deskundige wijze omgaan met de complexiteit van spanningsproblemen, niet alleen een uitvoerige opleiding vergde, maar ook specifieke vaardigheden en ervaring. Ik ben mij ten zeerste bewust geworden van deze unieke methode (interne zelfregulatie, multimodaal, procesmatig).
Deze methode sloot goed aan binnen mijn werkzaamheden en was tevens een welkome aanvulling en uitbreiding op het gebied van adembewegings- en manuele vormen. Door het grotere repertoire heb ik meer mogelijkheden gekregen om de instructievorm aan te passen aan de patiënt.
Als verdere aanvulling volgde ik een cursus Lichaams-bewustwording volgens Methode Feldenkrais. In mijn vrije tijd beoefen ik reeds geruime tijd Tai Chi als waardevolle aanvulling op mijn werkgebied en eigen ontspanning.
Verder heb ik diverse workshops en bijscholingen gevolgd op het gebied van lichaamswerk, psychiatrie en groepsdynamica.

Van 2003 – 2007 heb ik de vier jarige opleiding tot docent Adem- en Ontspanningstherapie gevolgd olv Jan van Dixhoorn.
Tot 2012 heb ik les gegeven aan het Centrum voor Adem- en Ontspanningstherapie volgens Methode Van Dixhoorn te Amersfoort. Naast het werken in vaste dienst van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) te Leeuwarden, heb ik altijd een eigen Praktijk voor Adem- en Ontspanningstherapie gehad.

Je kan er terecht met klachten zoals:

  • spanningsklachten
  • hyperventilatie, verstoord adempatroon
  • vermoeidheid, depressief voelen
  • concentratieproblemen
  • slaapproblemen
  • pijnklachten van nek, schouders, rug
  • angst- en paniekklachten
  • weinig contact met eigen lichaam
  • burn-out

Nadere informatie over bovenstaande via e-mail: jennyweisenbach@gmail.com