Caroline Janssen

Motus, multidisciplinair centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b
8051DB Hattem
www.motus-hattem.nl

In Motus, een centrum wat staat voor advies, actieve aanpak en bewust bewegen, werk ik als adem en ontspanningstherapeut in een multidisciplinair team. We richten ons op cliënten met een fysiek en/of mentaal probleem en bieden een maatwerk programma aan.
Zo werkt er bij Motus een orthopedisch manueel therapeut, een sportfysiotherapeut voor belastbaarheids verhogende training, een mensendieck therapeut, integratief bewegingstherapeut en een haptonoom. We richten ons zowel op individuele klanten, als groepen en bedrijven.
Vergoeding loopt in de meeste gevallen via de zorgverzekeraar.
Motus: we laten mensen in beweging komen door zelf bewogen te zijn.

Mijn werkwijze:
Na het doen van een centrale intake kan er adembewustwording of ontspanningstherapie worden ingezet. Deze behandelvorm is gericht op het krijgen van een verbeterd intern regulatiesysteem ten aanzien van ademhaling en ontspanning. Ofwel: aanvoelen wanneer de balans van spanning en ontspanning ontregeld raakt en er dan zelf iets aan kunnen doen.
De behandeling kan zowel individueel als in groepsvorm plaatsvinden. Er wordt altijd gestart met een proefbehandeling van 4 sessies van 40 minuten. Ik ga ervan uit dat we in onze westerse cultuur niet gewend zijn de nadruk te leggen op gezond blíjven. Pas als kwaaltjes, balansverstoringen de kop op steken, gaan we aandacht geven aan onszelf en ons lichaam.
Naast gezond eten en regelmatig sporten, kunnen we nóg iets doen dat heel veel bijdraagt aan onze gezondheid, namelijk ervoor zorgen dragen dat ons lichaam de juiste aandacht krijgt om zichzelf kunnen corrigeren en om in balans te blijven.