Ineke Bouwmeester-Remijnse

Praktijk “De Zwaluw”
J.C. Bouwmeester-Remijnse
Oranjeplaat 60
4341 PW Arnemuiden
Tel. 0118-603204
Mob. 06-53838144
Fax. 0118-603333
E-mail: inekebouwmees@zeelandnet.nl

Na mijn studie pedagogiek en het lesgeven aan het voortgezet onderwijs werkte ik 16 jaar mee in de huisartsenpraktijk van mijn man. Zo kwam ik in aanraking met de adem- en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn. Dit sprak mij erg aan en in 2002 behaalde ik mijn diploma AOT.
Als gecertificeerd adem-en ontspanningstherapeut ben ik sindsdien werkzaam in een eigen praktijk. Cliënten komen bij mij op verwijzing van een (bedrijfs)arts of op eigen initiatief.
In mijn praktijk kun je terecht als je klachten hebt als:
•overmatige (spier)spanning
•hyperventilatie, al dan niet chronisch,
•burnout
•angstklachten,
•concentratieproblemen,
•slaapproblemen,
•hoofdpijn/vermoeidheid,
•en andere klachten.

Na de basisbehandeling van vier keer is vaak duidelijk of de klachten reageren op de ontspanning. Je wordt begeleid om het evenwicht tussen draaglast en draagkracht weer te herstellen. Het ontwikkelen van een goed lichaamsgevoel, waardoor je beter naar de grenzen van je lichaam kunt luisteren, en het ( her- )vinden van een lager spanningsniveau met de daarbij horende ontspannen efficiënte ademhaling, zijn speerpunten in de behandeling . Vier vervolgbijeenkomsten van een uur zijn vaak voldoende om processen te verdiepen en te integreren in het dagelijkse leven.
Uitgebreidere informatie over de indicaties voor AOT, de methode en de processen die plaats kunnen vinden, vindt u op deze website.
Naast het individueel werken met cliënten, verzorg ik ook korte cursussen binnen bedrijven of aan particulieren. Te denken valt hierbij ook aan stresspreventie en stressmanagement.

Meer informatie op nummer: 0118-603204 of via inekebouwmees@zeelandnet.nl

Ik ben lid van de Van Dixhoorn Vereniging (VDV) en de Adem- en Ontspanningstherapie Stichting (AOS).
Er zijn een aantal zorgverzekeraars die (een gedeelte van) de kosten vergoeden.