Gerde Waignein

Derrienk 3
4373 CA Biggekerke
Tel: 0118-58 11 35 / 06-10 52 19 74
Lid van de van Dixhoornvereniging
AGB en BIG geregistreerd
E-mail: gerdeenjan@zeelandnet.nl

Sinds 1972 tot heden ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik zocht een andere benadering voor ademhalingsoefeningen en ben zo bij deze opleiding terecht gekomen. Ik ontdekte dat de behandelmogelijkheden heel breed toepasbaar zijn.

In de fysiotherapie ben ik gewend om naar een bepaald doel toe te werken volgens een lineair model (tegenwoordig hebben we daar allerlei protocollen voor).

Bij de methode van Dixhoorn heb ik geleerd om te behandelen via een procesmatig model. Je geeft oefeningen en je neemt waar welke processen op gang komen. Bijvoorbeeld functioneel ademen en bewegen, lichaamsbewustwording, aandachtverschuiving, cognitieve herstructurering, spanningsvermindering en herstel van evenwicht.

Het zelf doen en bewust ervaren is dus belangrijk om jezelf weer op de rails te krijgen. Na een aantal behandelingen wordt het al snel duidelijk of er inderdaad processen op gang komen. Persoonlijk heb ik hele positieve ervaringen met deze methode waardoor ik alleen maar gesterkt ben om ook anderen daarmee in aanraking te brengen.

Naast mijn werk als fysiotherapeut in een praktijk werk ik ook als zelfstandige ademhaling- en ontspanningstherapeut op mijn privé adres.

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de behandeling uit de aanvullende verzekering op voorwaarde dat de therapeut geregistreerd is.