MileyEllen Miley – Jaeger
Ellen Miley Praktijk voor Adem-en Ontspanningstherapie
De Angstel 34 (de Driestroom)
3621 WC Breukelen
tel nr. : 0346-25 26 21 | 06-29 555 797
e-mail: ellen@miley.nl

‘Back to Balance voor meer energie en zelfvertrouwen’

Wie?
Ellen (1958) – bestuurslid van de AOS – is van oorsprong pedagoge, afgestudeerd in muziek- en sport aan de universiteit Aken.

Na haar studie heeft zij cursussen gegeven, gericht op lichaamsbewustwording, ademen en ontspannen. Zij volgde zelf cursussen in Tai Chi, Qi Gong, Feldenkrais en Therapeutic Touch. Een aantal jaren is zij verbonden geweest aan de Stichting Fobievriendenkring. Zij begeleidde mensen met een angst- en paniekstoornis (o.a.Agorafobie) naar een normaal functioneren in de maatschappij.
Daarna maakte zij kennis met de AOT Methode Van Dixhoorn. Sindsdien werkt zij enthousiast en overtuigd op deze wijze.

Waarom?
Het tempo van de moderne maatschappij ligt hoog. Een jachtig bestaan is voor veel mensen geen uitzondering maar regel geworden. Door de druk van buitenaf wordt de druk intern steeds groter. Kortom, het lichaam begint te protesteren tegen de eisen die we ons zelf opleggen: we raken uit balans!
Het lichaam is een zelfregulerend systeem. Minder dan een procent van alle processen in ons systeem is toegankelijk voor onze bewuste waarneming. Het ademen is de enige vitale functie van het lichaam, die beïnvloedbaar is door ons bewuste. “Adem heb je altijd bij je!”
Voor Ellen staat de individuele behandeling van mensen met spanningsgerelateerde klachten sinds ruim 15 jaar centraal. De AOT Methode Van Dixhoorn is een effectieve en veilige methode, die al op korte termijn een voelbare verandering oplevert met een lange termijn resultaat. Het verschaft de cliënt direct informatie over de rol van spanning op de klachten en de achtergrond hiervan.

Hoe?
Een AOT behandeling is gebaseerd op respect en vertrouwen. Ze is op maat gemaakt en heeft betrekking op de gehele mens in zijn specifieke omstandigheden. In de eerste vier sessies wordt duidelijk of de klachten reageren op de ontspanning.
Daarna is vaak een voortzetting van vier keer voldoende. Soms is een groter aantal, in de tijd gespreide behandelingen noodzakelijk. Het effect wordt periodiek gezamenlijk geëvalueerd.

Waar?
Behandelingen vinden plaats in het nieuwe woonzorgcomplex De Driestroom, Breukelen.